Péče o ženu

Poradenství & Plodnost

Menstruace není jen krvácení

Když se bavíme o menstruace, představíme si měsíční krvácení. Toto krvácení je však jen projevem komplexního děje v ženském těle. Ono krvácení vůbec nemusí být menstruace, může to být i pseudomenstruace. Pseudomenstruace může být problém v momentě, kdy se snažíme o miminko. Pseudomenstruací totiž označujeme krvácení, ke kterému dochází po anovulačním cyklu, během kterého nedošlo k uvolnění vajíčka. Snažíme-li se tedy o miminko, je to problém. Důležité je to pro nás i v momentě, kdy zatím miminko neplánujeme.

Pokračovat ve čtení

Podcasty

Ženská péče je široké téma, dle mého takřka nevyčerpatelné. Mám kolem sebe velkou spoustu ženských příběhů. Jsou smutné i veselé, děsivé i fascinující. Ženy po hysterektomii, ženy s diabetem, ženy s endometriózou nebo polycystickými vyječníky. Anebo prostě ženy, které přemýšlí trošku jinak. Koukají na svět jiným úhlem pohledu.

Všechny však mají jedno společné. Vždycky mohou být inspirací.

Sdílení léčí – oběma směry.

Pokračovat ve čtení

Radost najdeš v ženské pánvi!

Ženská pánev je místem naší krásy, radosti a potěšení.
Je také zdrojem naší energie. 💃 Ženské energie, životní energie, tvořivé energie…
Je to energie, díky které se cítíme živé a máme radost ze života.

Z této energie můžeme na svět přivést své děti, své projekty, své nápady.
Proto je tak moc důležité o tohle své centrum pečovat.

Pokračovat ve čtení

Jizva I. – Úvod

Jizva je něco, s čím v terapeutické praxi pracujeme denně. A proto je zajímavé, jak málo lidé o svých jizvách vlastně ví a za jak málo důležité je považují. Proto si pojďme říci, co taková jizva vlastně může způsobit v našem těle, a proč je důležité na ní nezapomínat.

Pokračovat ve čtení